En pappa på jakt

Han tyckte ju själv att han var oemotståndlig. Att fixa en dejt på https://singelforaldrar.se/ skulle vara enkelt. Att kvinnan i hans liv sedan tio år tillbaka hade lämnat honom för en annan kvinna hade bara satt honom ur kurs ett kort slag. Han hade blivit chockad, sedan arg och sedan beslutsam. Inte tänkte han sitta hemma själv och sörja något som tydligen aldrig varit på riktigt för en annan. Efter några oseriösa dejter och några stulna nattliga besök hos några damen, kände han att han ville ha något seriöst. Att dejta oseriöst kunde vara kul, men det han egentligen längtade efter var den där gemenskapen som man får när man känner någon på riktigt, när man delar mer än två timmar av drickande söta shotar på nattklubben ihop.
Den första mamman han träffade var lång. Nästan lika lång som han själv. Hon var vacker på ett fulsnyggt sätt och hade en son i hans egen pojkes ålder. Men hon hade ett fruktansvärt irriterande skratt och väldigt långa naglar. Han tänkte på en dinosaurie, sådana där äggtjuvar som han läste om med sin son vid läggdags ibland. Dessutom jobbade hon väldigt mycket och egentligen hade de inget gemensamt.
Den andra mamman träffade han bara två dagar senare. Hon var ljus och hade bruna intensiva ögon. Hon var rolig och gillade fotboll. Men hon var ganska ung och ville ha fler barn och han kändes sig klar. Han hade två söner, och kändes sig klar. De var hans ögonstenar.
Den tredje mamman mindes han inte så mycket av dejten med, kanske därför de inte hördes efteråt heller.
Den fjärde mamman var rätt. Hon hade på sig en blommig klänning på en bar där alla andra bar svart. Hon bar håret utsläppt och hade ett naturligt avslappnat sätt. Hon skrattade ärligt åt hans skämt och kläckte sedan ett ännu roligare skämt som han skrattade hjärtligt åt. Hon hade en dotter men ville inte ha fler barn. Hon ägde ett litet konditori och hade den sexigaste röst han hört. Och tack och lov kände hon lika starkt för honom som han för henne.