Topplista över webbhotell

Ska du skaffa hemsida? Då är det första du bör göra innan du tänker på design, är att skaffa ett webhotell. Bäst är att kika i en topplista över webbhotell. Då kan du relativt lätt se om du behöver göra några justeringar i den plattform du tänkt. Är det en ASP.NET plattform du tänkt kör med hjälp av IIS, eller vill du att ditt webbhotell har stöd för MySQL och PHP? Dessa frågor får du svar på om du tar och använder dig av topplistan. Det är också så att du måste vara noggrann med att kolla på så att webbhotellet tillåter den form av sida du tänkt köra. Det är inte alltid så lätt att bara byta plattform och inställningar.

En av det viktigare sakerna med webbhotellet är antal sidor och domäner du kan skapa upp, då dessa fasta kostnader lätt kan dra iväg på den månadskostnad som är förknippade med dem. Du behöver också få koll på antal databaser du har rätt att sätta upp. När du utvecklar och bygger din hemsida är det skönt att ha en backupdatabas samtidigt som du kör mot en live när du psuhar sidan och en utvecklingsdatabas för att checka läger när du bygger nya funktioner.

Recensioner av webbhotell

Ska du förstå skillnaderna mellan olika webbhotell utan att nödvändigtvis vara en programmerare eller databasspecialist krävs det att någon har gått igenom och frågat det där frågorna som en bra recension innehåller. Går du igenom topplistan så finns där flera frågor som besvaras men framförallt jämförs antalet megabyte du får ha på kontot, samtidigt som möjligheten till att använda  https: som protokoll undersöks. Vad är kostnaden och hur går det till om du vill köra https? Vad är standarden för det minne som får allokeras av PHP processerna på servern? Det kanske låter som väldigt tekniska frågor men det är grunden till att vissa applikationer kan köras och andra måste väljas bort.